Veelgestelde vragen

Voor hoeveel dagen is de Dietbox ?

De Dietbox bevat verschillende producten voor circa 1 week, zodat u bij uw volgende bestelling uw favoriete smaken kunt nabestellen.

Zijn de prijzen op de webshop inclusief BTW?

Ja, de prijzen in onze webshop zijn inclusief 6% BTW.

Wat is de totale kostprijs ?

Dit is afhankelijk van het gewenst gewichtsverlies en de tijdsduur van het dieet. De kostprijs van de producten is gemiddeld 90 euro per week.

Tijdens de beginfase van het dieet zal dit iets hoger zijn, bouwt u het dieet af dan zullen de kosten ook afnemen.

In de beginfase mag u ook alleen maar de producten aanvullen met diverse groenten die toegestaan zijn. De normale voeding mag u tijdens deze fase niet en zult u ook niet hoeven aanschaffen, wat een flinke bezuiniging oplevert.

Is fruit toegestaan tijdens het dieet ?

Fruit is niet toegestaan tijdens stap 1 en 2. Fruit bevat namelijk vruchtensuikers, ook deze suikers kunnen het proces verstoren. Het gewichtsverlies zal hierdoor minder zijn.
Vanaf stap 3 voegen we fruit toe bij het ontbijt.

Wat moet ik doen bij een feest of een etentje ?

Vermijd indien mogelijk alle koolhydraten. Koolhydraten vindt u voornamelijk in aardappelen, pasta, rijst, brood en zoetigheden.
Indien u alleen groenten met vlees of vis neemt, zal het proces niet verstoord worden.
Let op met sauzen want deze zijn vaak gebonden.

Wat moet ik doen na stap 4 en ik klaar ben met het dieet ?

Na het dieet staat een gezonde voeding centraal.
- Zorg voor voldoende variatie
- Neem voldoende tijd om te eten
- Eet veel groenten
- Kies gezonde tussendoortjes (fruit, magere melkproducten, peperkoek, enz)
- Drink voldoende water
- Zorg voor een goede regelmaat
- Let op de hoeveelheid vetstof, sauzen, beleg, enz.

Natuurlijk moeten we op een feestje kunnen meedoen of ook eens iets lekkers kunnen eten. Dit kan 1-2 keer per week, maar niet alle dagen.

Kan ik het dieet volgen indien ik zwanger ben of wil worden ?

Tijdens uw zwangerschap mag u absoluut geen dieet volgen. Bij elk vermageringsdieet komen afvalstoffen vrij. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor de foetus.
Probeer met een gezonde en gevarieerde voeding de gewichtsstijging normaal te laten verlopen.

Kan ik het dieet volgen indien ik diabetespatiënt ben ?

Als diabetespatiënt kunt u het dieet niet volgen. Tijdens het dieet worden alle koolhydraten uit de voeding verwijderd, waardoor het risico op een hypo te groot is.

Een diabetesdieet bestaat uit een gezonde voeding met een spreiding van koolhydraten over de dag.

Mocht u het toch willen volgen raden wij u aan om dit eerst met uw huisarts te bespreken en dit bij een diëtiste onder begeleiding te volgen.

Kan ik het dieet volgen indien ik een lactose-intolerantie heb ?

Het is mogelijk om het dieet te volgen met een lactose-intolerantie. Indien u toch lichamelijke klachten zou hebben, raadpleeg dan uw huisarts.

De producten bevatten geen lactose maar ze kunnen nog wel sporen bevatten. Deze minimale hoeveelheid wordt normaal zonder problemen verdragen.

Ik gebruik medicijnen, mag ik afvallen met D for Diet ?

Bij medicijngebruik adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts.

Wanneer mag ik de repen eten ?

De repen raden wij aan om pas in stap 3 te nemen, omdat deze meer koolhydraten bevatten. Dit kan het proces van vetverbranding verstoren.

Ik ruik uit mijn mond, wat kan ik hier aan doen ?

Dit heeft te maken met de ketonen die vrij komen in het lichaam en is een normaal verschijnsel. Deze kan het lichaam verwijderen via adem en/of urine.

Om iets aan de geur vanuit de mond te doen, raden wij u aan suikervrije kauwgom, suikervrije muntjes of mondspray te gebruiken.

Ik ben net begonnen en heb nog honger, wat kan ik hier tegen doen ?

Honger is de eerste dagen van het dieet een normaal verschijnsel, omdat er nog een koolhydraatvoorraad in ons lichaam aanwezig is. Als deze is "opgebruikt", zal het hongergevoel vanzelf verdwijnen.

Oplossingen voor dit hongergevoel kunnen o.a een aanvulling van de voeding met een extra zakje, extra groenten en/of extra magere groentesoep zijn.

Mag ik alcohol tijdens het dieet ?

Nee, tijdens het dieet mag u geen alcohol drinken. Alcohol bevat namelijk ook energie, deze energie zal eerst opgebruikt worden voordat we opnieuw overgaan op een vetverbranding.

Heeft u een feestje dan raden wij u aan om een glas light drank te nemen.

Ik heb hoofdpijn, hoe kan dit ?

Indien u de eerste dagen van het dieet hoofdpijn heeft, is dit volkomen normaal. Dit kan opgelost worden met voldoende te drinken en een aspirine of paracetamol te nemen.

Indien dit in een later stadium nog frequent voorkomt, moet u zeker uw vochtinname extra in de gaten houden.

Mag ik sporten tijdens het dieet ?

Ja, er mag gesport worden tijdens het dieet.
We raden aan om goed naar uw eigen lichaam te luisteren. Het is mogelijk dat u even minder intensief of minder lang kan sporten.
Sporten met een lage intensiteit, en dit langer dan een ½ uur, helpen voor een extra verbranding. Voorbeelden hiervan zijn zwemmen, wandelen, fietsen, joggen,…

Intensieve krachttraining raden wij u af, omdat dit extra energie afneemt, het is mogelijk dat u zich dan niet fit genoeg voelt.

Indien u minder energie hebt na het sporten, kunt u steeds een extra maaltijd nemen.

Ik val niet of niet meer af, hoe kan dit ?

Het is belangrijk om alle punten van het dieet streng te volgen. Ga eens na of u inderdaad geen fouten maakt tijdens het dieet:

- Neemt u voldoende maaltijden?
- Houdt u rekening met de tijden tussen de maaltijden?
- Neemt u alleen de toegestane groenten?
- Heeft u iets gezondigd?
- Eet u fruit of melkproducten?
- Gebruikt u de repen tijdens stap 1 of 2?

Mag ik ook een maaltijd overslaan als ik geen honger heb ?

Dit mag absoluut niet! Voldoende eiwitten en voldoende regelmaat zijn 2 belangrijke pijlers voor het slagen van uw dieet.

Neem als vrouw nooit minder als 4 en als man nooit minder als 5 eiwitrijke maaltijden per dag.

Laat ook nooit langer dan 4 uur tussen 2 maaltijden. Als u toch langer als 4 uur tussen 2 maaltijden laat, zal uw lichaam zich op "spaarstand" zetten, met geen verbranding tot gevolg.

Mag ik frisdrank drinken ?

Frisdrank is omwille van de aanwezigheid van suiker niet toegestaan in het dieet, evenals fruitsappen en melk. Light frisdranken daarentegen mogen wel, maar beperkt gebruikt worden.

Wat moet ik doen bij duizeligheid ?

Duizeligheid is het gevolg van een lichte bloeddrukdaling. Neem hiervoor een extra bouillon. Hierdoor neemt u meer zout op en zal de bloeddruk zich opnieuw normaliseren.

Wat moet ik doen bij kuitkrampen of lome benen ?

Kuitkrampen zijn het gevolg van een licht kaliumgebrek. Tomaten, broccoli en een kalium verrijkt zout (vb. LoSalt) kunnen een oplossing bieden.

Wat moet ik doen bij constipatie ?

U kunt een rauw uitje gebruiken (maximum ½ per dag) om de stoelgang op een natuurlijke manier te verbeteren. Ook een glas lauw water op nuchtere maag kan de stoelgang bevorderen.

Indien deze 2 hulpmiddelen niet helpen, adviseren we uw huisarts te raadplegen.